Egenanställning

Firmifys vision är att förenkla företagande och ge fler människor möjlighet att förverkliga sina idéer. Den största tjänsten vi har är möjlighet till så kallad egenanställning. Det innebär att du kan fakturera utan eget företag och är ett smidigt alternativ till att starta eget. Som egenanställd fakturerar du själv via Firmifys enkla webbtjänst och vi betalar ut lön till dig när kunden betalar fakturan. Vi ser till att skatter och sociala avgifter betalas in och resten betalas ut till dig som lön. För denna administration tar Firmify en avgift på 5% på fakturabeloppet exklusive moms. Att starta kontot och komma igång med egenanställning är kostnadsfritt, du betalar endast när du själv får betalt!

Bli egenanställd

Egenanställning2

Egenanställning är en av de snabbast växande anställningsformerna, fler och fler upptäcker detta smarta sätt att jobba. Istället för att starta ett eget bolag kan man alltså ”hyra” ett bolag. Om man har en önskan om att jobba som företagare är egenanställning det smartaste sättet att starta på. Du har de flesta fördelar som en företagare har, men du slipper momshantering och andra åtaganden och risker som är förknippade med att starta bolag.

Även för dem som har en fast anställning är Firmifys egenanställning ett bra komplement. Du fakturerar jobb utanför ditt vanliga arbete och får helt enkelt en till lön på samma sätt som du får med ditt andra arbete.

Egenanställning enligt Skatteverket

”Det finns uppdragsgivare som bara vill anlita uppdragstagare som har F-skatt. Det förekommer att frilansare med A-skatt som utför tillfälliga uppdrag åt olika uppdragsgivare därför ansluter sig till ett egenanställningsföretag (kallas ibland för plattformsföretag, faktureringsföretag eller självanställningsföretag) Egenanställningsföretaget har F-skatt och fakturerar uppdragsgivarna mot viss provision, redovisar arbetsgivaravgifter och gör skatteavdrag och betalar sedan ut resten som lön till uppdragstagaren. Detta kallas för att man är egenanställd.”
– ”Att jobba som egenanställd” Skatteverket.

Firmify är medlem i Egenanställningsföretagens Branschorganistation.

Starta din egenanställning