Nytt fakturasystem, avdrag och annat kul!

Postat: 22 Jan 2015 i 

Firmifyers.1
Vi fortsätter att utveckla firmify.se och nu kommer en del nyheter som kommer att göra det lättare och bättre för dig. Vi kommer under våren att lansera många nyheter, och vi börjar nu med bättre fakturasystem och avdrag.

Fakturor som PDF
Faktureringen fungerar som vanligt, men vi har lagt till en efterfrågad funktion. I ditt arkiv kommer du framöver att se de riktiga fakturorna som du skickar som PDF:er (istället för som idag, endast underlaget). Du får alltså tillgång till kopian på de fakturor vi har skickat till din kund med nummer och förfallodatum, om du vill kontrollera något eller behöver dem av någon anledning. Själva faktureringsverktyget fungerar precis som tidigare och vi skickar din faktura när vi har granskat den som vanligt, du behöver alltså inte göra någonting annorlunda!

Nya mailrutiner
Vi har även en ny rutin att du får en kopia på mailet med fakturan som går till din kund (du får en BCC eller s.k. dold kopia). Framöver kan du alltså se exakt när din faktura går iväg till din kund. Vi kan även nämna att vi denna vecka har bytt system för utskick av fakturor, för att ytterligare minimera risken att de hamnar i skräpposten hos din kund.

Avdrag
Om du har kvitton på inköp du har gjort för att kunna göra ditt jobb, så kan du få ersättning utlägg i samband med löneutbetalning. Om du vill att vi skall aktivera möjligheten att skicka in kvitton och göra avdrag, kontakta oss med ditt Firmifynummer på info@firmify.se så berättar vi mer!

Lite info om inkomstuppgifterna
Du som har fått lön utbetald av Firmify under inkomståret 2014 har i dagarna fått en kontrolluppgift via mail. Kontrolluppgiften visar hur mycket du fått utbetalt i lön under inkomståret 2014. Samma uppgifter skickas också till Skatteverket och ligger till grund för din deklaration. Du behöver inte göra något speciellt med anledning av detta, men spara kontrolluppgiften för din deklaration. Om du försökt öppna kontrolluppgiftsbilagan på en telefon eller iPad så kan du ha problem. Du behöver öppna filen på en dator för att kunna se den. Om det uppstår några frågor med anledning av kontrolluppgiften vänligen kontakta oss på info@firmify.se

Vi får även en hel del frågor om arbetsgivaravgifter, och om hur det fungerar. Normalt sett ser man som löntagare inte dessa avgifter som läggs ovanpå lönen, och alla vi som fakturerar behöver betala dessa själva. Läs med om dessa avgifter på verksamt.se