Jobba som copywriter och frilansare

Postat: 07 Jan 2016 i Söka jobb
Jobba som copywriter precis som Christian Dahlström

Christian Dahlström jobbar som copywriter och frilansskribent. Dessutom driver han en egen podcast vid namn Sinnessjukt som handlar om psykisk ohälsa och han har även skrivit en bok om panikångest och depression. Något som gjorde att Christian kunde lägga ner mer tid på sitt skrivande var att han började använda sig av Firmify.

Christian, du kan väl berätta lite om ditt jobb?

Jag arbetar som frilansskribent och copywriter. Jag har bland annat skrivit Sveriges mest sålda bok om ångest som heter Panikångest och depression: frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar och jag har också en podcast om psykisk ohälsa som heter Sinnessjukt.

Varför valde du att frilansa?

Anledningen till att jag frilansar är att jag trivs mycket bättre utan chef och fasta arbetstider. Dessutom vill jag kunna välja vilka uppdrag jag tar och vilka jag inte vill göra. Det handlar även om att kunna bestämma både stora och små saker själv som exempelvis vilka vidareutbildningar jag vill genomföra och vilken dator och telefon jag ska ha på jobbet. Ett av dessa val var att börja använda Firmify som är en väldigt smart tjänst av flera skäl. Först och främst slipper jag mycket av administrationen och bokföringen som kommer när man har ett eget företag. Dessutom får jag ut pengarna skattade och klara vilket är oerhört skönt.

Att jobba som copywriter och frilansskribent innebär att du måste ta ett stort eget ansvar för hur du använder din tid. Gör som Christian Dahlström och frigör dig från tråkiga administrativa bitar genom att börja använda Firmify redan idag. Skapa ett konto direkt och ge dig själv tid över till det som är viktigt för dig.

Fotograf: Sara MacKey