Jobba som grafisk designer

Postat: 04 Nov 2015 i Söka jobb
Jobba som grafisk designer precis som Malin

Livet går inte alltid helt enligt planerna. Ibland händer något oväntat och du tvingas att tänka om. Det kan exempelvis handla om att bli av med jobbet, något som Malin Algotsson fick erfara. Istället för att gå den vanliga vägen och söka jobb genom annonser tog hon saken i egna händer och valde att se det hela som ett startskott för ett nytt och spännande kapitel i livet. Genom att använda sig av Firmify bredde hon ut sina egna vingar och började frilansa som grafisk designer, något som visade sig passa henne perfekt.

Du frilansar som grafisk designer. Vad är bakgrunden till detta?

Ja, tack vare Firmify kan jag idag stolt tillägga ”Frilansande Grafisk Designer” till min titel. För två år sedan arbetade jag som Art Director på en reklambyrå i Göteborg. Plötsligt hände något fantastiskt som skulle förändra mitt sätt att arbeta på totalt, jag blev av med jobbet! Den stundande lågkonjunkturen visade sig bli det bästa som karriärmässigt kunde hända mig. Det blev en spark i baken ut i egenföretagsamhet, något som gav mig nya yrkesmässiga utmaningar. Jag började frilansa som grafisk designer helt enkelt. Att få ta hand om egna kunder, förse dem med diverse marknadsföringsmaterial eller hoppa in och hjälpa Göteborgs reklambyråer i deras produktion när det blev för mycket att göra, blev något nytt och spännande. Mina dagar blev genast mer utmanande, mer personligt utvecklande och otroligt roliga!

Varför valde du Firmify istället för att registrera ett eget företag?

Firmify gjorde det möjligt för mig att jobba som grafisk designer på egen hand utan att behöva f-skatt. Det gick lätt att ansluta sig och känslan efter att jag fått iväg min första faktura var underbar! Det är en speciell upplevelse att kunna ge sig själv en egen lön. Jag fick ett tips om Firmify och tyckte att det verkade smidigt då jag inte behövde registrera något eget bolag. Efter att jag hade kommit igång med Firmify såg jag ingen anledning alls att starta ett eget bolag. Jag känner mig trygg och säker och dessutom slipper jag allt pappersarbete. Det är som att ha en egen revisor, fast mycket smidigare. Jag kan bland annat göra mina egna fakturor utan dyra redovisningsprogram. Har jag frågor får jag snabba och personliga svar. Jag kan med hela mitt hjärta rekommendera Firmify till dig som redan bestämt dig för att du vill ha ett eget företag.

Lycka till Malin!

Har du också tankar om att starta ett eget företag? Vill du känna den underbara känslan av att kunna ge dig själv en egen lön? Skapa ett Firmify-konto redan idag du också. Ett enkelt sätt att fakturera kunder utan att behöva registrera ett eget företag.