Jobba som skådespelare utan företag

Postat: 18 Okt 2015 i Söka jobb
Jobba som skådespelare precis som Christian Åkesson

Det finns många som drömmer om att jobba som skådespelare. Drivet att stå på scenen framför en publik eller att synas på teve i hela landet är något som vissa känner starkare för än andra. Christian Åkesson är en skådespelare och komiker som tog klivet från scenerna i Skåne till Kanal 5, den här gången även som manusförfattare och programutvecklare.

Oavsett om det handlar om att jobba som skådespelare, komiker eller något annat i den kreativa nöjesbranschen så finns det en ekonomisk del som måste skötas. Många som jobbar som skådespelare eller komiker har egna företag för att kunna fakturera sin arbetsgivare. Med Firmify är det lätt att ta uppdrag som skådespelare eller något annat direkt utan att behöva starta ett eget företag eller söka jobb. Christian Åkesson är en av alla som vill slippa besväret med administration och istället använder sig av Firmify.

Du jobbar som skådespelare. Vad är bakgrunden till detta?

Ja, jag arbetar bland annat som skådespelande komiker på teve och teater. Det är en härlig bransch som jag med lite tur råkade hamna i. Denna bransch har även gett mig möjlighet att starta eget företag vilket underlättar när man tackar ja till ett jobb. Många arbetsgivare inom denna sektor föredrar att anlita egenföretagare eftersom processen med utbetalning av lön blir så mycket enklare.

Varför valde du Firmify istället för att registrera ett eget företag?

Firmify är ett utmärkt alternativ att använda vid både stora och små jobb – för dig som är arbetstagare men också för dig som redan har en firma. Att ha egen firma är oftast lika roligt som arbetsamt men när man väljer att anlita extern hjälp till administrativa uppgifter så lättar arbetsbördan. Att ha Firmify i ryggen är en lika stor trygghet som ovärderlig hjälp.

Lycka till Christian!

Vill du också bli en framgångsrik skådespelare? Ge dig själv de bästa förutsättningarna att lyckas genom att skapa ett Firmify-konto redan idag. På så sätt kan du fakturera utan att behöva ha ett eget företag.