Jobba som skribent med Firmify

Postat: 11 Okt 2015 i Söka jobb

Att kunna jobba med ett intresse är en dröm för många. Per Perstrand jobbar som bibliotekarie på dagen och som skribent vid sidan av. Han skriver och pratar om film- och serievärlden genom webbplatsen TVdags och den egna podcasten Intresseklubben Antecknar. Genom att använda Firmify behöver han inte krångla till det med egen revisor och F-skattesedel. Istället kan han skapa och skicka en faktura snabbt och lätt. 

Du jobbar som skribent. Vad är bakgrunden till detta?

Till vardags är jag bibliotekarie på Dieselverkstadens bibliotek i Sickla men jag är också inblandad i allsköns filmrelaterade saker på fritiden som Stockholms Filmquiz och filmpodcasten Intresseklubben Antecknar. Utöver det frilansar jag dessutom som skribent åt framförallt film- och tv-sajten TVdags.se. Jag var en flitig bloggare och drev den nu stilla insomnade bloggen Conan The Librarian under den svenska bloggsvängens barndom under det tidiga nollnoll-talet. Genom den blev jag draftad av Kjell Häglund till tv-sajten Weird Science som senare övergick till TVdags.

Varför valde du Firmify istället för att registrera ett eget företag?

Det började för några år sedan när jag fick några skribentjobb av tidningen Café. Jag insåg snabbt att det är fakturering som gäller för den typen av uppdrag och att det blev väldigt bökigt att få ut arvodet som en utbetalning. Genom att använda Firmify kunde jag få min lön snabbt och enkelt. Att jobba som skribent är än så länge en bisyssla och så länge jag inte tjänar massvis med deg så känns det enklare att använda Firmify jämfört med att skaffa revisor och F-skattesedel. Firmify har ett snyggt gränssnitt och är väldigt smidigt att använda. Jag har kört med Firmify i tre år nu och det har fungerat otroligt bra för mig.

Lycka till Per!

Om du också vill kunna fakturera på ett enklare och snabbare sätt så är Firmify perfekt för dig. Skapa ditt eget konto hos Firmify redan idag, vi hjälper dig mer än gärna med att starta ett nytt och spännande kapitel i ditt liv.